5996 sayılı Gıda Kanunu ve okul kantinlerine dair özel hijyen kuralları gereği İl Müdürlüğümüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla "Gıda İşletmelerinin Özel Hijyen Şartları, Gıda Güvenilirliği ve İnsan Sağlığının Korunması " eğitimi düzenlendi.
En son 2013 yılında yapılan eğitime okul kantin ve yemekhanelerinde çalışan 300 kişi katıldı.
İl Müdürlüğümüz topalantı salonunda düzenlenen Hijyen eğitiminde İl Müdür Yardımcısı Selçuk Yaman'ın katılımcılara yönelik açılış konuşması sonrasında Gıda ve Yem Şube Müdürü Ergün Demirhan genel bilgilendirme sunumu yaptı.
İl Müdürlüğümüz personeli Veteriner Hekim Zühal Bayraktar ve Ziraat Mühendisi Gürkan Sıcakyüz, İl Sağlık Müdürlüğünden Gıda Mühendisi Handan Öztürk ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ilgili meslek öğretmeni Mustafa Subaşı tarafından verilen eğitimde katılımcılara Okul Kantinleri Özel Hijyen Yönetmeliği kapsamında belirtilen özel hijyen şartları, satışa ve tüketime sunulan gıdaların güvenilirliği ve kontrolüne ilişkin usul ve esasları hakkında bilgiler verildi.
Eğitim sonunda Kantinciler Derneği Başkanı Selim Işılak tarafından İl Müdürümüz Suat Parıldar'a çiçek takdim edildi.